2 Mart 2017 Perşembe

SIĞIR ROSTOSU




Bu et yemeğini beyaz pilav, patates püresi ile servis edebilirsiniz. Kalan suyunu süzüp 2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık unu kavurup üzerine dökerek bir sos hazırlayıp bu sosla servis edebilirsiniz. Veya arzu ettiğiniz salçalı bir sos yaparak dilimlediğiniz etleri içinde servis edebilirsiniz.


MALZEMELER

1 kilo nuar tarafından sığır eti
2 tane havuç
2 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
2-3 diş sarımsak
6-7 tane karabiber
2 tane defne yaprağı
4 bardak su
2 tane patates biraz tuz



HAZIRLANIŞI

1. Derin bir tencereye yağı koyup kızdırın. Sonra kemiksiz sığır etini olduğu gibi kesmeden tencereye koyun.
2. Etin her iki tarafını da pembeleşinceye kadar çevire çevire 15-20 dakika kızartın.
3. Daha sonra tencereye kabukları soyulup küçük parçalara kesilmiş havuç ve patatesi, sarımsağı, tane karabiberi, defne yaprağını, soğanı ilave edin.
4. Sebzeler hafif ölünceye kadar arada bir karıştırarak 10 dakika kavurun.
5. Sonra tencereye 4 bardak kaynar su dökün ve hafif ateşte 3 saat pişirin. Arada eti çevirin.
6. Ateşten indirin. Et soğuduktan sonra servis tabağına alın.Muntazam bir şekilde ince ince dilimlere kesin.



AFİYET OLSUN...