2 Mart 2017 Perşembe

TAM BUĞDAY UNLU PANCAKE (kefirli)



MALZEMELER

135 gram (1 su bardağı) tam buğday unu
250 ml (1 su bardağı kefir)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavayı yağlamak için tereyağ


HAZIRLANIŞI

1. Bütün kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
2. Sonra sıvı malzemeleri ekleyin ve karıştırın ama fazla çırpmayın.
3. Tavaya fındık kadar tereyağ koyarak pancakelerinizi kızartın.
4. Meyveli yapmak isterseniz çevirmeden önce pancakelerin üzeri göz göz olunca istediğiniz meyveleri koyup öyle çevirin.


AFİYET OLSUN...