2 Mart 2017 Perşembe

TAZE KREMA (creme fraiche)


Bu kremayı çorbalarda kullanabilirsiniz. Meyveli tatlıların ve sütlü tatlıların yanında kaymak veya dondurma gibi servis edebilirsiniz. Sütlaçın içine inmeye yakın 1 yemek kaşığı koyarsanız tadını ve görüntüsünü değiştirebilir. Tülbent içinde bir gece bekletilirse krem peynir haline getirebilirsiniz. Sevgili Ev Cinine bu tarifi bizlerle paylaştığı için çook teşekür ederim...




MALZEMELER

200 ml krema (sütaşın olabilir)
50  ml  (1 bardak) kefir


HAZIRLANIŞI

1. Temiz bir kavanoza kremayı ve kefiri koyun. Kaşıkla iyice karıştırıp kavanozun ağzını hafifçe kapatın.
2. Karışımı oda sıcaklığında 24 saat bekletin. Ortam soğuksa kavanozu sarabilirsiniz.
3. Bekleme süresinin sonunda kreme koyulaşacak ve ekşiyecek. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kremeyı buzdolabına kaldırın.
4. Buzdolabında 2 hafta bekleyebilir. Krema bekledikçe koyulaşır.