2 Mart 2017 Perşembe

TAZE RİCOTTA (lor) YAPIMI




İnternette gezinirken çook süper bir yemek bloguna rastladım. Öyle güzel şeyler hazırlamış ki ellerine sağlık. Uzun zamandır evde ricotta yapmak istiyordum ama istediğim gibi bir tarif bulamamıştım. Ayrıca uzun zamandır tatmadığım creme fraishe (ekşi krema) yapımına da rastladım. Kendisine çook teşekür ederim..


MALZEMELER

1 lt süt
250 ml kefir
Beyaz tülbent

HAZIRLANIŞI

1. Çelik bir tencerenin içine sütü ve kefiri boşaltın.
2. Tencereyi ocağa koyun ve ateşi iyice açın ve kavuçuk bir spatulayla kaynayıncaya kadar karıştırın.
3. Süt ısındığında karıştırmayı bırakın ve ocağın altını kısın. Dibi tutmaması için arada bir karıştırın.


4. Süt kesilmeye katı kısım yüzeyde toplanmaya başlayacak. Tencerenin yüzeyi parça parça halde yüzeyde toplanmış ise peyniriniz olmuştur.