2 Mart 2017 Perşembe

TEREYAĞLI ÇAY KURABİYESİ



Yapımı kolay, bayatlamayan,yerken ne azıda dağılan ne de çok sert  çoookkk lezzetli bir kurabiye oldu ben denedim ve  tattırdım çok beğenildi....

MALZEMELER

175 gram tereyağı (oda ısısında)
210 gram toz şeker (1 su bardağı)
2 yumurta
330 gram un (2 tepeleme su bardağı)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI

1. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Un , kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayıp eleyerek ekleyin ve yoğurun.
4. Hamuru en az 1 saat buzdolabında üzerini örterek soğutun.
5. Fırını 200 derecede ayarlayın.
6. Hamuru unlanmış zeminde yarım cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekildeki kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 7-9 dakika fırında pişirin.
7. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
8. Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz veya hiçbir şey yapmadan piştiği gibi de yiyebilirsiniz.




AFİYET OLSUN...