2 Mart 2017 Perşembe

GALETA UNLU PIRASALI BÖREK (kıymalı)




Böreğin içini çeşitlendirebilirsiniz. Kabak ve tulum peyniri de çok güzel bir ikili. Soya filizi bulabilirseniz havuç, pırasa, kabak ve soya filizini karıştırarak da güzel bir börek içi hazırlayabilirsiniz. Ama kıymalı börek seviyorsanız aşağıda ki tarif benim favorim.


MALZEMELER

1 kilo pırasa
300 gram kıyma
2 yumurta akı
Galeta unu
Zeytinyağ
Tuz karabiber
5 yufka

YAPILIŞI

1. Pırasaları çok ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup pırasaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak öldürün.
2. Pırasalar öldükten sonra kıymayı ekleyip kavurun. Tuzunu ve karabiberi ekleyin.
3. Bir kaseye su koyun ve içine yarım su bardağı sıvıyağ ekleyip çırpın.
4. Bir yufkayı tezgaha yayın ve hazırladığınız sulu yağ karışımından kaşıkla döküp yayın. Sonra yufkayı ortadan ikiye katlayın ve üçgen şeklinde  üçe bölün.
5. Yufkanın geniş tarafına pırasalı içten koyup kalın bir sigara böreği gibi sarın. Bütün yufkaları aynı şekilde sarın.
6. Yumurta beyazlarını derin bir kasede çırpın. Ayrı bir tabağa da galeta ununu koyun.
7. Hazırladığınız börekleri önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin.
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirin.



AFİYET OLSUN...