2 Mart 2017 Perşembe

İSTANBUL PİLAVI


Bu pilava arzu ederseniz tavuk ciğeri de ekleyebilirsiniz.

MALZEMELER

1 bütün tavuk göğsü (850 gram kadar)
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
5-6 yemek kaşığı tereyağ
2,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
40 gram badem
20 gram dolmalık fıstık
35 gram yeşil  fıstık
1,5 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal


YAPILIŞI

1. Tavuk göğsünü 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte 35 dakika haşlayın. kemiklerinden ayırıp didikleyin.
2. Daha önce ıslatılmış olan pirinci süzün.
3. Tencereye tereyağını koyup bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun. Süzmüş olduğunuz pirinci de ekleyip kavurun.
4. Tenceredeki tavuk suyuna sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamamlayın. Safran veya zerdeçal ve tuzla birlikte pirince ekleyin.
5. Önce orta sonra kısık ateşte pilavınızı 15-20 dakika pişirin.
6. İndirmeden 5 dakika önce tavuk etini ve bezelyeyi katın. Üzerine bir peçete örtüp 20 dakika dinlendirin.
7. En son olarak demlenmiş pilavı servis ederken yeşil fıstığı ekleyin.


AFİYET OLSUN...