2 Mart 2017 Perşembe

IZGARADA DANA ANTRİKOT




MALZEMELER

800 gram dana antrikot
200 gram kırmızı  soğan
400 gram patates
1 dolmalık yeşil biber
1 havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Marine Sos için: 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı,  1/2 yemek kaşığı biber salçası, yoğurt ve hardal (soya sos da olabilir), 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, kekik, kara biber,tuz,  2 diş sarımsak.


YAPILIŞI

1. Marine sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
2. Antrikotları  hazırladığınız marine sos ile karıştırıp bir gün bekletin.
3. Hazırladığınız antikotları ızgaraya yerleştirip mangalda pişirin.
4. Dilimlediğiniz kırmızı soğanı, havuç ve dolmalık biberi de mangalda pişirin.
5. Patatesleri iyice yıkayıp fırçalayın. Kabuklarını soymadan elma dilim kesip fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında  35 dakika pişirin.
6. Servis tabağına antrikotları, patatesleri ve kızarttığınız sebzeleri yerleştirip servis edin.

AFİYET OLSUN...