2 Mart 2017 Perşembe

TAVUKLU NOODLE (Çin makarnası)



Noodle bir Çin yemeğidir. Makarnaya benzer fakat farkı pişirilme şekli ve spagettiden daha ince ve kısa oluşudur.Ayrıca pişme süresi de makarnadan daha kısadır. Noodle aşağıda verdiğim tarifteki gibi sadece hazırlanan sos ile karıştırılarak yendiği gibi sulu çorba gibi de pişirilip yenebilir. Noodle çok değişik malzemelerle pişirebilirsiniz. Deniz ürünleri, et veya sadece sebzeli yapabilirsiniz. Bazı satılan noodleların içinden değişik soslar da çıkabiliyor. Bu sosları da kullanarak lezzetlendirebilirsiniz.


MALZEMELER

3 parça Çin makarnası ( daha az miktarda da ekleyebilirsiniz)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş doğranmış sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
2 adet kemiksiz tavuk budu (küp küp doğranmış)
10 adet kültür mantarı (dilimlenmiş)
1 kahve fincanı soya sos
1 tane kırmızı ve yeşil dolmalık biber (uzun uzun doğranmış)
1 tatlı kaşığı bal veya pekmez
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


YAPILIŞI

1.  Bir tatlı kaşığı tuz ile kaynar suya makarnaları atın ve 7 dakika haşlayın.
2. Wok tavaya yoksa derin bir tavaya sıvı yağı koyun. Yağ kızınca tavukları atın ve beyazlaşana kadar kızartın..
3. Soğanı piyazlık doğrayın ve tavuğa ekleyin ve bir kaç saniye alt üst edin.
4. Çekirdekleri çıkarılmış ve uzun uzun doğranmış biberleri ekleyin.
5. Dilimlenmiş mantarları sarımsakla beraber tavaya ekleyin biraz kavurun.
6. En son soya sosunu, balı ve toz kırmızı biberi ekleyin ve bir dakika kadar pişirin.
7. Süzülmüş makarnayı da ekleyip karıştırın.



AFİYET OLSUN...