2 Mart 2017 Perşembe

KARA ÜZÜM PELTESİ (paluze)


MALZEMELER

1 kg kara üzüm (taneleri saplarından ayrılmış)
3-4 kaşık buğday ya da mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
su


YAPILIŞI

1. Üzümleri iyice yıkayıp temizleyin.
2. Tencereye koyup, üzerini iki üç parmak geçecek kadar su ilave edin.
3. Ocağa alıp 5 dakika orta ateşte kaynatın.
4. Kaynayan üzümleri kevgirden süzün. Süzülen suyu tekrar tencereye alın ve ılınmasını bekleyin. (üzümler bir daha kullanılmayacak)
5. Bir kabın içinde un, nişasta ve şekeri karıştırın.
6. Ilıyan üzüm suyunun içine bu malzemeleri dökün ve karıştırın.
7. Önce harlı sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
8. Kaselere koyup, buzdolabında soğutun.


Vanilyalı veya sakızlı dondurmayla servis yapabilirsiniz. Ramazan ayı için serinletici ve hafif bir tatlı.


AFİYET OLSUN...