27 Şubat 2017 Pazartesi

SOMON IZGARA


Sebzeli bulgur pilavı veya ıspanaklı kuskus  ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz


MALZEMELER

Kişi başı bir dilim somon
Tuz, karabiber


YAPILIŞI

1. Somon dilimlerini yıkayıp kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
2. Kenar derilerini çıkartmayın, balık pişince dağılır.
3. Her iki yüzüne tuz ve karabiber serpin.
4. İyice ısıtmış olduğunuz varsa döküm tava, yoksa teflon yavaya balıkları koyun.
5. Tavayı hiç yağlamayın, somon çok yağlı bir balıktır.
6. 2-3 dakika yüksek ateşte çevirerek pişirin. Sonra ateşin altını iyice kısın.
7. Kısık ateşte 8-10 dakika bir yüzünü pişirin sonra spatulayla dikkatlice öbür yüzünü çevirip aynı süre pişirin.



AFİYET OLSUN...