2 Mart 2017 Perşembe

KIYMA SOS (Her türlü makarna için)



Makarnalar bölümünde iki temel makarna sosunu paylaşacağım. Bu sosları arzu ettiğiniz her çeşit makarna ile kullanabilirsiniz. Haşlanan makarnayı süzdükten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı ilave ediyorum. Servis sırasında hazırladığım sosu ilave ediyorum. Ama arzu ederseniz sadece tencerede sosla karıştırıp servis edebilirsiniz. Rendelenmiş peynir de lezzet katacaktır.


MALZEMELER

1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
1 diş ince kıyılmış sarımsak
250 gram koyun veya dana kıyması yağsız
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
3 su bardağı su (500 gram)



HAZIRLANIŞI


1. Tencereye yağı koyup kızdırın.
2. Su ve salça hariç bütün malzemeyi tencereye koyun.     Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar orta ateşte 8-10 dakika kavurun.
3. Salçayı ilave ederek 2 dakika daha kavurun.
4. Suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika pişirin.




AFİYET OLSUN...