9 Mayıs 2017 Salı

FINDIKLI ÇİKOLATALI KURABİYE



Yapımı çok pratik ve lezzetli bir kurabiye. Biraz badem ezmesi tadında denemenizi tavsiye ederim. Elinizle şekil vermeye çalışmadan kaşıkla tepsiye dökülüyor. Ne zaman yaptınız ne zaman pişirdiniz anlamayacaksınız  Aceleniz varsa şip şak bir kurabiye tarifi:)

MALZEMELER

1/2 su bardağı erimiş ve soğutulmuş tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı kahverengi şeker (beyaz da olur)
1 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı çekişmiş fındık
1/2 su bardağı damla çikolata veya çikolata rendesi

HAZIRLANIŞI

1. Yağ şeker vanilya ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.
2. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
3. Fındık ve çikolataları ilave edin.
4. Tepsiye yağlı kağıt serin. Bir kaşık yardımıyla hamuru tepsiye dökün.
5. Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 12-15 dakika fırında tutun ve çıkarın.


AFİYET OLSUN...