2 Mart 2017 Perşembe

KURU KARAKÖY POĞAÇASI



MALZEMELER

500 gram un (4 su bardağı)
2 adet yumurta
300 gram margarin (oda sıcaklığında
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
4 çorba kaşığı ılık su

Üzeri için: 2 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı haşhaş


YAPILIŞI

1. Geniş bir kaba unu koyun ve ortasını açın.
2. Dört çorba kaşığı su, margarin, bir çorba kaşığı maya , şeker ve tuzu ekleyin.
3. 2 adet yumurtayı malzemeleri içine ekleyin ve bütün malzemeyi hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
4. İyice yoğrulan hamuru düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın ve 15-20 eşit parçaya bölün.
5. Her bir parçayı yuvarlak toplar haline getirin ve avucunuzla bastırarak yassılaştırın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlaklar elde edin.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve aralarında boşluk kalacak şekilde hamurları dizin ve üzerlerini ince bir bezle kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
7. Fırını 180 derecede ısıtın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş dökün.
8. Üzerleri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
9. Pişen poğaçalarınızı bir süre dinlendirip servis yapın .



AFİYET OLSUN...