2 Mart 2017 Perşembe

ARPACIK SOĞANLI YAHNİ



MALZEMELER


400 gram arpacık soğan
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (ben sıvı yağ ile yaptım)
1 çorba kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı acı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber


YAPILIŞI

1. Eti yıkayıp bir kaşık ya ile tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar , orta ateşte ağzı kapalı pişirin.
2.  Suyunu çektikten sonra arpacık soğanları ve geri kalan yağı , salçayı ekleyin. 5 dakika sote edin.
3. Daha sonra soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin.
4. Etler pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.
5. Kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.


AFİYET OLSUN...