23 Şubat 2017 Perşembe

EZOGELİN ÇORBASI (Nur'un Tarifi)



Bu tarifi Nur arkadaşımdan aldım. Daha önce bir çok ezogelin tarif denemelerim olmuştu. Her yaptığımda aynı lezzeti yakalayamıyordum.  Ama bu tarif hem yapımı kolay hem de her yaptığımda aynı lezzeti yakaladığım bir tarif oldu. Umarım beğenirsiniz...

MALZEMELER

1 litre et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı ince bulgur
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 küçük soğan  (ince doğranmış)
1-2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber ( arzuya göre)
3 çorba kaşığı sıvıyağ


YAPILIŞI

1. Tencereye yağı koyun ve soğanı ve sarımsağı hafif kavurun.
2. Salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
3. Daha sonra sırayla ve her birini kavurarak kırmızı mercimek, pirinç, bulgur ve ince bulguru ilave edin.
4. Baharatları ve limon suyunu da katıp suyunu ekleyin.
5. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
6. Mercimekler yumuşayınca ocaktan alıp blendırdan geçirin. Çorbanın koyuluğuna göre sıcak su ilave edebilirsiniz.
7. Daha sonra tekrar ocağa alıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
8. Arzuya göre üzerine tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz.




AFİYET OLSUN...