2 Mart 2017 Perşembe

KUŞBAŞI ETLİ SEMİZOTU




MALZEMELER

2 demet semizotu
150 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1 adet büyük boy soğan
2 adet büyük boy domates
2 su bardağı sıcak su
1/2 kahve fincanı pirinç
Tuz

HAZIRLANIŞI

1. Bir tencereye tereyağı, kuşbaşı et ve küçük küçük doğradığınız soğanları koyarak iyice kavurun.
2. Domatesleri küp küp doğrayıp etlere ilave edin ve 5 dakika soteleyin.
3. Daha sonra sıcak suyu ilave ederek 45 dakika kısık ateşte pişirin.
4. Semizotlarını ayıklayıp yemeklik doğrayın ve iyice yıkayın.
5. Etler pişince üzerine semizotu ve pirinçleri de ekleyip ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.




AFİYET OLSUN....