2 Mart 2017 Perşembe

PATLICAN KEBABI


Malzemeler bir kişiliktir. Kişi sayısınına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.

MALZEMELER

1 patlıcan
180 gram kuzu kıyması
1 domates
1 sivri biber
1 soğan


YAPILIŞI

1. Patlıcanları dilimleyin.
2. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
3. Tahta şişlere bir parça yuvarladığınız kıyma bir dilim patlıcan olacak şekilde dizin.
4. Fırında veya kömür ateşinde pişirin.
5. Daha sonra geniş bir tepsiye alın. Domates, sivri biber ve ikiye kestiğiniz soğanı da tepsiye koyun.
6. Hepsini birlikte 10 dakika ağzı kapalı olarak fırında pişirin.
7. 10 dakika dinlendirip servis edin.



AFİYET OLSUN...