2 Mart 2017 Perşembe

TARÇINLI VE ÇİKOLATALI KEK


 Kek kalıbına malzemeyi dökmeden önce yağlı kağıtla kaplayın. Hem kekiniz kalıba yapışmayacak hem de kabarmasına çok yardımcı oluyor. Ayrıca yıpranmış çizilmiş kek kalıplarınızı da yağlı kağıtla kaplayarak değerlendirmiş olursunuz.


MALZEMELER

2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker (yoksa beyaz da olur)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata veya bitter çikolata
1 yemek kaşığı tarçım
1 paket kabartma tozu, vanilya


HAZIRLANIŞI

1. Şeker, vanilya ve yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2. Sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştırın.
3. Tarçını da ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekleyip, karıştırmaya devam edin.
4. En son damla çikolatayı da koyup biraz karıştırın.
5. Tüm malzemeyi küçük bir dikdörtgen kek kalıbına veya muffın kalıplarına dökün.
6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.




AFİYET OLSUN...