2 Mart 2017 Perşembe

BAYAT EKMEKLİ KEK



MALZEMELER

3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek (bardağa bastırılarak doldur)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI

1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
2. Sıvı yağ, süt, ufalanmış ekmek, vanilya, kabartma tozu ve portakal  kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
3. Üzerine unu ekleyin karıştırın. Normal kek kıvamında olacak.
4. Yağlanmış yayvan bir kek kalıbına dökün.
5. 200 derece fırına koyun. Üzeri kızarınca 160 dereceye düşürün üzeri tam olarak kızarınca kürdanla bakıp pişmişse çıkarın.







AFİYET OLSUN....