9 Mayıs 2017 Salı

BAYAT EKMEKLİ PATATES KÖFTESİ



MALZEMELER

4 orta boy patates
2 su bardağı robotton geçirilmiş bayat ekmek
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağ
Kuru nane, kimyon, karabiber, tuz, kırmızı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon
yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

1. Soğanı yemeklik doğrayın, yağla birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
2. İçine salçaları ekle kavur.
3. Ocağın altını kapatıp baharatları ve ekşiyi koyup karıştırın.
4. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.
5. Patatesleri küp küp doğrayıp buharda veya normal usulle haşlayıp suyunu iyice süzdürün.
6. Bir kaba bayat ekmekleri ve diğer bütün malzemeleri alın ve yoğurun. Cıvık olursa ekmek ekleyin.
7. Bol yeşillik ve ayranla servis edin.

AFİYET OLSUN....