2 Mart 2017 Perşembe

FIRINDA YOĞURTLU TAVUK


MALZEMELER


1 bütün tavuk (1 kilo civarında)
500 gram patates
250 gram yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1/2 tatlı kaşığı köri
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı kimyon




YAPILIŞI

1. Tavuğu yıkayın ve süzdürün. Tavuğu parçalayarak da kullanabilirsiniz.
2. Patatesleri soyun, yıkayın ve elma dilimi doğrayın.
3. Derince bir kabın içerisine yoğurt sıvıyağ ve tüm baharatları koyup karıştırın.
4. Tavuğu bu sosla bulayın.
5. Tepsiyi yağlayın. Kalan sosa patatesleri katıp karıştırın.
6. Patatesleri tepsiye dizin ve üzerine tavuk parçalarını dizin. Tavuk bütün ise tavuğu tepsinin ortasına yerleştirin, kenarlarına patatesleri koyun.
7. 180 derecede 40-45 dakika tavuklar kızarıncaya kadar pişirin.






AFİYET OLSUN...