2 Mart 2017 Perşembe

NAR EKŞİLİ ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA



MALZEMELER

1- 1,5 kilo kuru dolmalık biber ve patlıcan
2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz ve toz şeker
1/2 demet maydanoz , dereotu
1 çay kaşoğı karabiber, kuru nane
1 su bardağı nar ekşisi
4 diş dövülmüş sarımsak


YAPILIŞI

1. Tencereye zeytinyağını koyup doğranmış soğanları ekledikten sonra 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.
2.  Pirinci yıkayıp tencereye ilave edip 5 dakika daha kavurun.
3. 2 su bardağı sıcak su ilave ekleyip tuz ve şekeri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra altını kapatın.
4. Maydanoz ve dereotunu (reyhan otu varsa ilave edebilirsiniz) kıyın. Pişen pilavın içine karabiber, nane, nar ekşisi, yeşillikler ve dövülmüş sarımsakları ilave edin.
5. Hiç karıştırmadan kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Tahta kaşıkla karıştırın.
6. Kuru dolmalık ve patlıcanları sıcak suda 15- 20 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatın. Süzüp soğumaya bırakın.
7. Patlıcanları ve biberleri doldurup tencereye yan yana ağızları kapanacak şekilde dizin.
8. 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 3 su bardağı sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Önce harlı ateşte sonra hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin.




AFİYET OLSUN.......