9 Mayıs 2017 Salı

DEREOTLU POĞAÇA





    MALZEMELER


3 su bardağı un
1 demet dereotu
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
100 gram margarin veya tereyağı oda ısısında
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke



    YAPILIŞI

1. Dereotunun saplarını kesip üst kısımlarını ince ince kıyın
2. 2 su bardağı unu bir kaba koyup ortasına kıyılmış dereotlarını ekleyin.
3. Margarin , sıvıyağ ve yumurtayı ilave edin.
4. yoğurdu, tuzu bir kapta sirke ile karıştırdığınız kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
5. Hamur çok ele yapışırsa kalan bir bardak unu da azar azar ekleyin.
6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açıp yarım ay şeklinde kapatın.
7. Yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.





AFİYET OLSUNNN.....