9 Mayıs 2017 Salı

İÇ PİLAV




    MALZEMELER

2.5 su bardağı baldo pirinç ( 500 gr)
4 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 küçük soğan ince kıyılmış
1 kahve fincanı kuş üzümü ( sapları ayıklanmış ılık  suda bekletilmiş)
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
200 gram kuzu veya tavuk ciğeri
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber ve yenibahar


    YAPILIŞI

1. Pirinci tuzlu ılık bol suda  2 saat ıslatın. 3, 4 kere soğuk suda yıkayıp süzün.
2. Küçük bir tencereye yağın bir kaşığını koyup eritin. Fıstıkları yağın içine atıp bir kere karıştırın ve kıyılmış soğanı ilave edin
3. Fıstıklar hafif sararıncaya kadar orta ateşte 2, 3 dakika kavurun.
4. Ciğerleri zar gibi doğrayın ve soğala fıstıklara ilave edip 2, 3 dakika daha kavurun.
5. Tavuk suyunu, baharatları, tuzu ve üzümü ilave edip 1 dk. kaynatıp ocaktan alın.
6. Derin bir tencereye kalan tereyağını koyup kızdırın. Pirinci ilave edip 3,4 dk. kavurun.
7. Hazırlanan ciğerli harcı pirincin üzerine dökün. Kuvvetli ateşte 2 dk. kaynatıp bir kere karıştırıp kapağını kapatın.
8. Ocağın altını kısın ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
9. Altını kapatıp 15 dakika dinlendirip servis edin.

AFİYET OLSUNNN....