27 Şubat 2017 Pazartesi

ISPANAKLI KUSKUS

Ispanaklı kuskusu somon ızgara ile servis edebilirsiniz.

Ispanak kavurmasını 1 kilo ıspanak ve 1 soğan, 2 kaşık zeytinyağ ile kavurun. Süzgeç üzerine koyup suyunu süzdürün. Bu ıspanak kavurmasını kapalı bir kapta saklayıp elinizin altında bulundurabilirsiniz. Börek yaparken veya bir et yemeğinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz. Zeytinyağı ve limon ilavesi ile salata olarak da kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

1/2 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kuskus
3,5- 4 su bardağı sıcak su
Tuz


YAPILIŞI

1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
2. Ispanakları temizledikten sonra soğanlara ekleyin, ince doğranmış kırmızı biberleri ilave edin, üzerine çok az tuz serperek yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
3. Ispanaklar hazır olduğunda  kuskusları ilave edin, yüksek ateşte bir süre karıştırın.
4. Daha sonra sıcak su ilave edin, kapağını kapatın birkaç dakika harlı ateşte kaynatın sonra ateşi kısın
5. Kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin.
6. 10-15 dakika dinlendirin. Karıştırarak tabağa alın.