27 Şubat 2017 Pazartesi

KABAKLI BUĞDAY SALATASI


Yazın buğdayı haşlayıp poşetleyip dondurucuya koyarım. İhtiyacım olduğu kadar çıkarıp kullanmak çok pratik oluyor. Soğuk çorbalara, salatalara çok lezzet katıyor ve doyurucu oluyor.


MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış buğday
2-3 orta boy kabak
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 çay bardağı sızma zeytinyağ
kuru nane, pul biber, tuz
Yoğurt
1-2 diş sarımsak

YAPILIŞI

1. Zeytinyağından 2 çorba kaşığını tavaya alın.
2. Kabakları ve biberleri küp küp doğrayın, tuz ve biberi atıp 10 dakika soteleyin. Kabakların çekirdekli kısımlarını kullanmayın.
3. Üzerine haşlanmış buğdayları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
4. Sarımsakları ezip yoğurda katın.
5. Genişçe bir kaseye kabaklı buğdayı alın ve sarımsaklı yoğurdu bolca dökün.
6. Kuru nane ve pul biberi zeytinyağında hafif kavurun ve yoğurtlu karışımın üzerine dökün.



AFİYET OLSUN....