23 Şubat 2017 Perşembe

MANTAR ÇORBASI


MALZEMELER

250 gr. taze mantar
1 sulu limonun suyu
2 litre et suyu
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt

YAPILIŞI
1.     Mantarları bol suda yıkayınız.
2.     Tabağa alıp üzerine limon suyunu döküp iyice karıştırın.
3.     Bir tencereye yağı koyup kızdırınız.
4.     Mantarları doğrayıp tencereye ilave edip bir dakika kavurun.
5.     Et suyunu ilave edip kaynatın.
6.     Küçük bir kapta süt ile unu iyice karıştırıp kaynamakta olan mantara  ekleyin.
7.     Tuzu ilave edep 30 dakika pişirip servis edin.


AFİYET OLSUN…

Süt alerjiniz varsa unu su ile karıştırıp çorbaya ilave edebilirsiniz...