27 Şubat 2017 Pazartesi

TUZLU WAFFLE PİZZA


Damak tadınıza göre istediğiniz gibi malzemeleri çeşitlendirebilirsiniz


MALZEMELER

125 gram tereyağı
250 gram un
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
500 ml süt, bir tutam tuz

Üzeri için: Hazır fesleğen sos veya domates sos, 100 gram kaşar peyniri, 200 gram dana jambon veya arzunuza göre değişebilir, 100 gram sert tulum, mantar da arzu ederseniz dilimleyip koyabilirsiniz


YAPILIŞI

1. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
2. Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Süt ve yumurtayı ekleyip akıcı bir hamur elde edin.
3. Eritilmiş tereyağını ılık olarak hamura yedirin.
4. Waffle makinesini iyice ısıtıp yağlayın. Bir kepçe hamurdan koyun ve altın rengini alana kadar kızartın.
5. Pişen hamuru ızgara telin üzerine alıp biraz nemlenmesini bekleyin.
6. Hamurun üzerine önce fesleğen sosu sürün. Üzerini örtecek kadar jambon, küp küp doğranmış domates parçaları serpiştirin.
7. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin.
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2-3 dakika üsten ısıtın.
9. Servis yapmadan önce yeşillik serpip tulum peyniri serpiştirebilirsiniz.



AFİYET OLSUN...