20 Nisan 2017 Perşembe

İZMİR SUCUĞU KÖFTESİ (Sucucaki Zimirnika)


     İzmir de yaşayan Karşıyakalı bir aşçının yunan yemek kitaplarından bulduğu bir tarif. İçine sarımsak ve patates koyarak hazırlanan  lezzetli bir köfte. Hamburger gibi hazırlamak bir alternatifti. Biftek büyüklüğünde köfteler hazırlanarak domates sosuyla da servis edilebilir.

   MALZEMELER

500 gram köftelik kıyma (dana ve kuzu karışık)
2 orta boy patates
2 diş  sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı köfte baharı (kimyon yenibahar, karabiber)
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı kıyılmış  maydanoz, yeteri kadar tuz


   HAZIRLANIŞI

1. Patatesleri bir tencereye koyun ve 10 dakika haşlayın. Çok haşlamayın dikkat edin.
2. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup kalınca rendeleyin.
3. Rendelenen patatese kıyma, rendelenmiş sarımsak, un, baharat, yumurta akı, ince doğranmış maydanoz ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. 10 dakika kadar yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin.
4. Harçtan büyük yassı köfteler hazırlayın. Çok az sıvı yağda çevirerek kızartın.
5. Hamburger olarak hazırlayacaksanız hamburger ekmeklerini hafif ısıtın arasına domates dilimi ve soğan halkaları ve  pişen köfteleri  koyup kapatın.