12 Nisan 2017 Çarşamba

KAPARİLİ ZEYTİN EZMESİ (Tapanade)




     Tapanade  Fransızlara özgü bir zeytin  ezmesidir. Siyah zeytin, ançuez ve kapariyle hazırlanır. Kızarmış ekmeklerin üzerinde veya taze ekmek,  peynir, domatesle yiyebilirsiniz. Bu ezmeyi ançuez yerine ton balığı ve kapari yerine kornişon turşuyla da yaptım . Kapari ve ançuez bulamazsanız bu da bir alternatif olabilir. Ben denedim çok güzel oldu.


    MALZEMELER

1 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim ançuez (veya 2 çorba kaşığı ton balığı)
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1 çay bardağı kapari (veya kornişon turşu)
1 veya 2 çorba kaşığı limon suyu
1 küçük diş sarımsak
2-3 fesleğen yaprağı


   HAZIRLANIŞI

1. Kaparilerin tuzunu çıkarmak için 1 saat suda bekletin.
2. Kaparinin suyunu süzün kurulayın.
3. Bütün malzemeleri rondoya yerleştirin ve pure haline getirin veya biraz dişe gelecek şeklinde çekin.
4. Hazırladığınız sosu cam bir kavanoza koyun.
5. Üzerini bozulmaması için zeytinyağı dökün. Ağzını kapatıp buzdolabında saklayın.
6. 7-10 gün saklayabilirsiniz.


AFİYET OLSUNNN....