9 Mayıs 2017 Salı

ŞEKİLLİ KURABİYE (rakam, harf, vb.)



Tarifi lezzet dergisinden alıp yaptım. Tarifin adı " Rakamlı Kurabiye" idi. Yapımı çok kolay ve çabuk şekil alabilen bir kurabiye hamuru. Sadece rakamlı kurabiye demek içimden gelmedi. Çünkü bu hamurla bir sürü şekil denenebilir ve farklı aromalar katılabilir. Ben vanilyayı sakızlı koydum tadı ve kokusu harika oldu.

MALZEMELER

220 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
110 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı süt
400 gram un
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
2. Tereyağı ve pudra şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
3. Yumurta, vanilya ve süt ekleyin.
4. En son elenmiş un, kabartma tozu vr tuzu ilave edip hamuru iyice yoğurun.
5. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın ve istediğiniz şekilli kalıpla kesin.
6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
7. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerini glazür, şeker hamuru veya erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...