9 Mayıs 2017 Salı

ZENCEFİLLİ KURABİYE






MALZEMELER

1 yumurta oda ısısında
150 gram tereyağı oda ısısında
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket buğday nişastası (hamuru toparlamak için)

HAZIRLANIŞI

1. Buğday nişastası hariç bütün malzemeleri yoğurun.
2. Kulak memesi kıvamına gelene kadar buğday nişastası ekliyoruz.
3. Hamuru ikiye ayırıp her birini 2 cm kalınlığında açıyoruz. İstediğiniz kalıplarla kesip şekillendirin.
4. 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.


Kurabiyelerin etrafı kızarmaya başlamışsa olmuş demektir. Arzu ederseniz üstlerini şeker hamuru veya royal icing ile şekillendirebilirsiniz.



AFİYET OLSUN...