6 Haziran 2017 Salı

EV YAPIMI DÖNER



     MALZEMELER

3 adet biftek
100 gram kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
Közlenmiş sivri biber ve domates
Tuz, kimyon , karabiber
Yoğurt

Sosu için: 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 2 adet büyük boy domates, 1 su bardağı su, kırmızı toz biber

     HAZIRLANIŞI

1. Biftekleri et dövücüsü ile iyice inceltin. Et dövücü yoksa kasaptan almadan etlerinizi iyice dövdürüp inceltin.
2. Kıyma ile rendelenmiş soğanı karıştırın. Bu karışımı 3 kat bifteğin her katına sürün ve rulo haline getirerek strech filme sarıp buzluğa kaldırın.
3. Buzlukta iyice donduktan sonra keskin bir bıçak yardımı ile çok ince dilimletip iyice ısıtılmış yağsız tavada kızartın. Tuzunu ve baharatları da ekleyerek tatlandırın.
4. Sosu için tereyağını eritip salçayı ve rendelenmiş domatesleri koyarak kavurun. Tuzunu ve toz biberi ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirin.
5. Servis için  fırında kızartılmış pideleri servis tabağına yayın, üzerine ev yapımı döneri serpin. Yanında sos, yoğurt ve közlenmiş sebzelerle servis yapın.

     AFİYET OLSUNNN.....