6 Haziran 2017 Salı

FAJİTA


       Fajitayı   aynı işlemleri uygulayarak kemiksiz tavuk budu ile de yapabilirsiniz.

     MALZEMELER

150 gram iri dövülmüş bonfile
1 soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 sivri biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam karabiber, tuz ve kırmızı pul biber

     HAZIRLANIŞI

1. Bonfileleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile 30 dakika marine edin.
2. Ayçiçeği yağını tavaya koyun. Piyazlık doğranan soğanları, halka doğranan biberleri soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
3. Tavaya bonfileleri de ilave edin ve her iki tarafını da pişirin Az pişmiş isterseniz 3 dakika , orta pişmiş isterseniz 5 dakika yeterli olacaktır.
4. Süzme yoğurt, salat ve lavaş ile servis yapın. Sos için soya sosu, hardal, karabiber, zencefil ve ayçiçeği yağını karıştırın.

     AFİYET OLSUNNN....