6 Haziran 2017 Salı

FESLEĞENLİ KISIR



     MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kuru reykan
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 demet taze fesleğen
10 dal yeşil soğanın yeşil yaprakları
Yarım demet taze nane
Birkaç yaprak marul

     HAZIRLANIŞI

1.Geniş bir kaba bulguru koyun. Salçaları ekleyip sıcak suyu ilave edin iyice karıştırın.
2. Kuru reyhanı ekleyip karıştırın ve üzerine kapak kapatıp yeterince şişmesi için yarım saat bekletin.
3. Yeşillikleri çok ince kıyıp dinlenmiş bulgurlu karışıma ilave edin.. Kalan malzemeleri de ekleyin ve marul yapraklarıyla servis edin.

     AFİYET OLSUNNN....