5 Haziran 2017 Pazartesi

FINDIKLI KAŞIK HELVASI



     MALZEMELER

250 gram margarin veya tereyağ
500 gram un
150 gram dövülmüş fındık
250 gram pudra şekeri

     HAZIRLANIŞI

1. Margarini tencereye alın iyice eriyince üzerine unu ilave edin.
2. Orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.
3.  Unun rengi değişince fındık içini ilave edin ve kavurmaya devam edin. 20-25 dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
4. Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak iyice yedirin. Dinlenmeye bırakın.
5. El ısısına gelince helvayı şekillendirin. Kaşık yardımıyla aldığınız helvayı sağ avuç içi ile sıkıştırıp sol avuç içine kaşığı ters çevirerek helvayı çıkarın. Şekillenen helvaları önce yağlı kağıt üzerine dizin. Soğuyunca servis tabağına alın.

     AFİYET OLSUNNN...