11 Haziran 2017 Pazar

FRANSIZ DOMATES SOSU




     MALZEMELER

4 adet domates püre haline getirilecek( 2 su bardağı kadar olacak)
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı fesleğen
1-2 yaprak defne
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye ( tazesi varsa 1 sap)
30 gr tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç dal maydanoz

     HAZIRLANIŞI
1. Bir tavada rendelenmiş sarımsak, maydanoz ve kuru otları tereyağı ile hafif çevirin.
2. Domates ve zeytinyağını derin bir sos tenceresinde 15 dakika kadar pişirin.
3. Tereyağlı otları domates karışımına ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
4. Servis sırasında makarnanızın üzerine döküp afiyetle yiyin.


     AFİYET OLSUNNN...