7 Haziran 2017 Çarşamba

KABAK NURANİYE


Pirinç kabak nasıl olur diye düşünebilirsiniz. Ama çok lezzetli ve doyurucu bir salata mutlaka deneyin derim. Bir gün önceden kabaklı pirinçli harcı hazırlayıp yiyeceğiniz zaman yoğurdu ilave edebilirsiniz.

     MALZEMELER
2 orta boy kabak (rendeleyin)
4-5 tane taze soğan (ince kıyılmış)
1,5 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı su
bir tutam maydanoz
bir tutam dereotu
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2- 3 çorba kaşığı zeytinyağı

     HAZIRLANIŞI

1. İnce kıyılmış taze soğanları zeytin yağında kavurun.
2. Kabakları ilave edip biraz daha kavurun.
3. Pirinç ve suyu ekleyin.
4. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotunu ekleyin.
5. Suyunu çekince ocaktan alın ve soğutun.
6. Sarımsakları ezip yoğurda karıştırın..
7. Soğuyan harca tuz katıp sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
8. İsterseniz yağda yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis edebilirsiniz.


     AFİYET OLSUNNN....