5 Haziran 2017 Pazartesi

VİŞNELİ EKMEK TATLISI



     MALZEMELER

8  dilim bayat tost ekmeği
1 kase vişne (dondurulmuş da olabilir)
1 su bardağı vişne suyu
Kreması İçin: 1,5 su bardağı süt, 5 çorba kaşığı toz şeker, 2,5 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 paket vanilya, fındık büyüklüğünde tereyağ.

     HAZIRLANIŞI

1. Bayat tost ekmeklerin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.
2. Servis tabağına kızarmış ekmekleri dizip üzerlerine vişne suyu gezdirin. Ekmeklerin vişne suyunu çekmesini bekleyin.
3. Diğer tarafta bir tencereye krema malzemelerini koyun tereyağ hariç. İyice çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alırken tereyağ ekleyin.
4. Dört ekmeğin üzerine kremadan sürün. Vişne tanelerini koyup diğer kalan dört dilim ekmeği üzerlerine kapatın.En üstte  tekrar krema ve vişne taneleri koyarak soğumaya bırakın.

     AFİYET OLSUNNN.....