7 Ekim 2017 Cumartesi

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE




  Tarifi keyifle takip ettiğim Yeşilkivi den aldım. Tam 70 adet kurabiye çıkacak demişti. Benim de tam 70 adet güzel ve lezzetli kurabiyem oldu. Yemeye başlayınca kendinizi durduramıyorsunuz. Mutlaka tam ölçü yapın derim:)

     MALZEMELER

250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3- 3,5 su bardağı un
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık

Ayrıca, 4 yemek kaşığı pudra şekeri , 2 tatlı kaşığı tarçın

     HAZIRLANIŞI

1. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın.
2. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
4. Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeleri pudra şekeri ve tarçın karışımına batırıp çıkarın. Soğuduktan sonra servis edin.