6 Ekim 2017 Cuma

FIRINDA KREMALI PATATES



MALZEMELER

1,5 kg patates
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 su bardağı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

1. Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Tencereye dizip üzerine süt, sarımsak, su, tuz ve defne yapraklarını ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
2. Patateslerin yarısını kevgirle alıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuz serpin. Süt kremasının yarısının yarısını gezdirip kaşar peyniri serpin.
3. Kalan patatesleri yerleştirip tekrar tuz serpin. Kalan krema ve kaşar peyniri ile üzerini kaplayın, karabiberi serpin.
4. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN...