4 Ekim 2017 Çarşamba

VİŞNELİ PASTA


İçecekler bölümünde hazırladığım vişne suyundan süzülen vişnelerle vişne püresi hazırlayıp pastanın içi için kullandım.
     MALZEMELER

Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Vişne peltesi için:
2 su bardağı cıvık vişne püresi ( vişne suyundan süzülen vişne)
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker

     HAZIRLANIŞI

1. Yumurta ve şekeri  yoğurt kıvamında  çırpın.
2. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
3. Yağlanıp unlanmış kelepçeli teflon kek kalıbına hamuru dökün. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
4. Pişen pandispanyayı temiz bir bezin üzerine dikkatlice ters çevirin.
5. Vişne püresini,  şekeri ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın.
6. Pandispanyayı ortadan ikiye bölün. Vişne püresini ılık olarak kekin üstüne yayın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Pandispanya yumuşaksa ıslatmanıza gerek yok. Kuruysa 1/ bardak sütle ıslatın.
7. Önceden çırpılılıp buzdolabında soğutulmuş kremşanti ile pastayı kaplayın. Üzerini vişne veya istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN...