20 Şubat 2018 Salı

KİREÇ KAYMAĞINDA KABAK TATLISI

Kireç kaymağı hazırlama tarifini ayrı olarak anlattım. Mutfak sözlüğü bölümünde bulabilirsiniz.  Beklemiş kireç suyunu alırken dikkat edin. Daldırmadan sadece üstünde ki berrak suyu alın. Kazara biraz beya alırsanız meyve siyahlaşır. Beklettiğiniz meyveyi çok iyi yıkamayı da unutmayın.
     MALZEMELER

3 kg bal kabağı
500 gr toz şeker
1/2 kahve fincanı su
2 adet karanfil
200 gr çekilmiş ceviz (üzerine sermek için)
Kireç kaymağı ( üzerini geçecek kadar  )

     HAZIRLANIŞI
1. Kabağı büyük bir bıçakla 2 cm kalınlığında ve 4 cm uzunluğunda dilimleyin ve kabuklarını soyun.
2. Bir tencereye soyulmuş kabakları ve üzerini geçecek kadar kireç kaymağı koyup 6 saat bekletin.
3. Bir kevgir yardımıyla kabakları susuz olarak başka bir kaba çıkarın ve 3-4 defa kabakları iyice yıkayın. Süzülmeleri için bir kevgire çıkarın ve iyice süzülmelerini bekleyin.
4. Kabakları susuz olarak tencereye dizin . Üzerine şekeri serpin, kaarnfili ve 1/2 kahve fincanı suyu ekleyin. Ağır ateşte ağzı kapalı 1 saat pişirin. Ara ara ağzını açmadan tencereyi sağa sola hafifçe
sallayın.
5. Pişen kabakları tencerede soğutun. Servise hazırdır.
6. Servis yaparken üzerine ceviz ve arzu ederseniz tahin dökebilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN....