Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
7 Ekim 2017 Cumartesi
İZMİR SUCUK KÖFTESİ (Sucucaki Zimirnika)
İzmir de yaşayan Karşıyakalı bir aşçının yunan yemek kitaplarından bulduğu bir tarif. İçine sarımsak ve patates koyarak hazırlanan lezzetli bir köfte. Hamburger gibi hazırlamak bir alternatifti. Biftek büyüklüğünde köfteler hazırlanarak domates sosuyla da servis edilebilir.
MALZEMELER
500 gram köftelik kıyma (dana ve kuzu karışık)
2 orta boy patates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı köfte baharı (kimyon yenibahar, karabiber)
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
1. Patatesleri bir tencereye koyun ve 10 dakika haşlayın. Çok haşlamayın dikkat edin.
2. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup kalınca rendeleyin.
3. Rendelenen patatese kıyma, rendelenmiş sarımsak, un, baharat, yumurta akı, ince doğranmış maydanoz ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. 10 dakika kadar yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin.
4. Harçtan büyük yassı köfteler hazırlayın. Çok az sıvı yağda çevirerek kızartın.
5. Hamburger olarak hazırlayacaksanız hamburger ekmeklerini hafif ısıtın arasına domates dilimi ve soğan halkaları ve pişen köfteleri koyup kapatın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder