1 Kasım 2018 Perşembe

LORLU BİBER KIZARTMASI



       MALZEMELER

300 gram tulum veya kaşar loru
10 adet kırmızı ve yeşil etli biber
3-4 domates
2 diş sarımsak
Maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ


      HAZIRLANIŞI

1. Lor peynirini ince kıyılmış maydanoz ile bir kapta karıştırın.
2. Biberlerin saplarını koparmıyoruz. Yan tarafından bıçakla kopmayacak şekilde kesin ve loru biberin içine doldurun.
3.Tavaya sıvıyağı koyun. Az olmasın. Kızdıktan sonra biberleri atın ve arkalı önlü hafif ateşte kızartın.
4. Kızarmış biberleri servis tabağına alın. Tavadaki yağ çok ise birazını ayırın. Kalan yağın içine sarımsağı ve soyulup doğranmış domatesi ekleyin ve hafif suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu atın.
5. Servis tabağına almış olduğunuz biberlerin üzerine domates sosunu dökün.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder