Bembeyaz yumuşak yumuşak çok hafif bir kek oldu. Değişik soslarla da servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
5 yemek kaşığı labne peyniri
3 adet yumurta
250 gram un
1,5 su bardağı şeker
100 gram meyve şekerlemesi (şekerli zencefil kurusu da olabilir)
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
HAZIRLANIŞI
1. Derin bir kabın içinde tereyağı, labne peyniri ve limon kabuğunu mikser ile çırpın.
2. Şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
3. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
4. Unu ve kabartma tozunu da ilave edip mikserin düşük hızında çırpın.
5. İster büyük bir kek kalıbına isterseniz de muffın kalıplarına dökün. En son meyve şekerlemelerini ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder