7 Ekim 2017 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


     Brokoli cacığı veya ayranı ile servis edin harikaaa oluyor.

    MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
1 orta boy küp doğranmış kuru soğan
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak et suyu veya su
1 çay bardağı zeytinyağ, tuz.


   YAPILIŞI

1. Mercimekleri 10 dakika kadar haşlayın (dağılmamasına dikkat edin) ve süzün.
2. Tencereye mercimekleri ve 3 bardak suyu koyun ocağa alın.
3. Bulguru da ilave edin kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
4. Ayrı bir tavada soğanı zeytinyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
5. Pişen pilavı ocaktan alın kavrulmuş soğanı ilave edip iyice karıştırın.
6. 10 dakika daha pilavı demlendirip sıcak servis edin.

AFİYET OLSUNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder