24 Aralık 2018 Pazartesi

TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI



      MALZEMELER

10 su bardağı sıcak su
İ3 parça bölünmüş boyun eti
3 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için: 2 çorba kaşığı zeytinyağ, 2 tatlı kaşığı pul biber

     HAZIRLANIŞI

1.  Boyun etini bir tencereye koyup 10 bardak su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2.  Pişen eti didikleyip kemiklerinden ayırın.
3.  Diğer taraftan  yoğurt, yumurta sarısı, doğranmış sarımsakları bir kaseye alıp karıştırın.
4.  Üzerine un ve ılımış etin suyundan 5 su bardağı aktarın ve tel çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırın.
5.  Didiklenen etleri de ilave edin karıştın.
6.  Sonra bütün karışımı tencereye koyup sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte pişirin.
7. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ateşten alın.
8. Zeytinyağ ve pul biberi kızdırıp çorbanın üzerine dökün


     AFİYET OLSUNNNN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder