Yemek yapmak benim için keyiftir. Keyifle yapacağınız lezzetli tarifleri deneyip yazıyorum. Büyüdüğünde aşçı olacak yeğenime bir arşiv olsun istedim.
24 Aralık 2018 Pazartesi
PİRİNÇLİ MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
250-300 gr. taze mantar
1 çay bardağı pirinç
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağ
6 tatlı kaşığı un
8 su bardağı et veya tavuk suyu
1 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1. Mantarları yıkayıp süzün. Doğrayıp bir tencereye alın, pirinci de yıkayıp süzün tencereye koyun.
2. 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyunu ve 1 limon suyunu da tencereye ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatın.
3. Diğer taraftan tereyağı başka bir tencereye koyup eritin ve unu ekleyip kavurun. Sarar unun üzerine 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyunu ve haşlanan pirinç mantarlı suyu da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
4. Diğer taraftan süt yumurta , tuz ve karabiberi bir kapta çırpın.Çorbanın altını kısıp sütlü karışımı karıştırarak çorbaya ilave edin.
5. Yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
6. Üzerine isterseniz tereyağ kırmızı biber kızdırıp dökün.
AFİYET OLSUNNN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder